⚖ Rezygnować, czy inwestować?

⚖ Rezygnować, czy inwestować?

• Bardzo dobry pomysł

Głosy: 2 66,7%
  • Chętnie będę zaglądał

Głosy: 0 0,0%
  • Może być

Głosy: 1 33,3%
  • Zbędny

Głosy: 0 0,0%

• W sumie głosujących
    3

Landberg

Szlachcic
Cześć Wam! :)
Założyłem temat, który dotyczy wszelakich budynków, nad którymi zastanawiamy się na zasadzie: 'czy jeszcze zostawić, a może już usunąć'.
Czas upływa i ci, którzy grają od lat zapewne nie raz zastanawiali się nad przebudową miasta i jego zagospodarowaniem.

Wpływ na decyzję mają budynki Event'owe, zmiana epoki, perły lub inne okoliczności, na przykład Inwentarz, który pęka w szwach i nie wiadomo co zrobić, z niektórymi 'zbieraciami. Myślę, że wzajemna pomoc pod tym względem mogłaby podsunąć nam pomysły, sugestie lub cenne rady, mające wpływ na lepszą efektywność i wydajność miasta :)

Z cyklu: temat rzeka, a więc zapraszam wszystkich do otwartej, przyjaznej dyskusji, kto wie, może przeczytamy o czymś,co wzbogaci nasze miasto :)

Ostatnia edycja:
Nie za bardzo rozumiem pytania (ankiety) związanego z tematem.
Co do tematu. Przyjąłem sobie zasadę: Wymiana wszystkiego, na wszystko co ma podobne ogólne % (atak/obrona) i dodatkowo daje bonus do WG, GPCh...

Hodowca Świń

Wicehrabia
Nie za bardzo rozumiem pytania (ankiety) związanego z tematem
To jest nas dwóch :)

Co do tematu. Sądzę, że lepiej trzymać wszystko. Jak można zauważyć, kolejne stare budynki otrzymują złote/platynowe/pomarańczowe/tęczowe ulepszenia. Nie wiadomo co przyniosą kolejne aktualizacje. Inwentarz w szwach nie pęka, bo ich po prostu nie posiada, więc nie widzę powodu do pozbywania się czegokolwiek. Handlarz nic ciekawego nie proponuje, do zadań ze sprzedażą u niego osobiście używam "przyspieszajek" do monet. Szukajka została dopracowana, dzięki czemu dany budynek wyszukuje nam również w zestawach eventowych, więc moim zdaniem tym bardziej warto wszystko "kisić".

PUERH

Szlachcic
Cześć Wam! :)
Założyłem temat, który dotyczy wszelakich budynków, nad którymi zastanawiamy się na zasadzie: 'czy jeszcze zostawić, a może już usunąć'.
Czas upływa i ci, którzy grają od lat zapewne nie raz zastanawiali się nad przebudową miasta i jego zagospodarowaniem.

Wpływ na decyzję mają budynki Event'owe, zmiana epoki, perły lub inne okoliczności, na przykład Inwentarz, który pęka w szwach i nie wiadomo co zrobić, z niektórymi 'zbieraciami. Myślę, że wzajemna pomoc pod tym względem mogłaby podsunąć nam pomysły, sugestie lub cenne rady, mające wpływ na lepszą efektywność i wydajność miasta :)

Z cyklu: temat rzeka, a więc zapraszam wszystkich do otwartej, przyjaznej dyskusji, kto wie, może przeczytamy o czymś,co wzbogaci nasze miasto :)
Oddałem głos na TAK :) A teraz moje obserwacje i opinia.

Temat ciężko tak po prostu skatalogować, ponieważ nie ma idealnego rozwiązania tego samego problemu, bo wszystko zależy od stylu w jaki gracz prowadzi rozgrywkę na swoim koncie. Gracze preferujący stricte styl militarny będą stawiać budynki, które dają określone bonusy % do atk i def, znowu gracze grający eco, postawią na % do zbioru surowców, narzędzi i złota, etc. "Budynki", także nie wypadają każdemu identycznie, tak samo jeden inwestuje w zawartość premium a inny nie. Reasumując, osobiście trzymam wszystko i ze szczególnym względem kolekcjonuję "Przechowaj budynek", aby w sytuacji kiedy trafi się coś lepszego móc w miarę najmniejszym nakładem wymienić na budynek mający lepsze statystyki i możliwości, na coś co akurat mi bardziej potrzebne ;) Swego czasu sprzedawałem "złom" dla handlarza, ale tylko w celu odblokowania kolejnych "półek" żeby móc jednorazowo wystawić więcej, lecz obecnie zaprzestałem już cokolwiek się pozbywać w ten sposób, ponieważ handlarz nie oferuje ciekawych rzeczy i tak naprawdę nie liczą się monety handlowe a klejnoty, których jest jak na lekarstwo, więc aby coś kupić w miarę sensownego, potrzeba naprawdę dobrych itemków, które dają klejnoty i koło się zamyka.

Do góry